Vores hunde / Nero Argento’s Robertino

Nero Argento’s Robertino

 
 
 
Nero Argento's Robertino bliver kaldt TINO - han er vores første dværgschnauzer. Tino har farven sort/sølv og er født den 31. januar 2003 i Snejbjerg, opdrættet af Annelise Lange. Han flyttede ind hos os, da han var 8 uger gammel. Tino er en smuk dreng med en højde på 35 cm, og han har på udstillinger opnået fine resultater.
 
I 2006 begyndte vi at træne spor med Tino, og det fattede både han og vi stor interesse for, fordi vi sammen havde det dejligt i skoven. Tino var til sin første 400 meter sporprøve i slæb den 9. september 2006, hvor han bestod med en flot 1. præmie. Så kunne træningen til 3 x 1000 meter gå i gang, og det var rigtig spændende, hver gang vi skulle til prøve, Tino blev endda ”Dagens Bedste Hund” på sin allerførste 1000 meter sporprøve. Den 19. april 2008 skulle de første 4 danske dværgschnauzere så til den afgørende sporprøve for at opnå championat. Det var spændende, - alle 4 bestod med 1. præmie, og Tino var en af dem, så i dag kan han smykke sig med titlen DKSCH(S).
 
Så kunne vi heller ikke opnå mere indenfor slæb, og gik derfor i gang med at træne schweiss (blod). Den 29. marts 2009 bestod Tino 400 meter 3 timer’s schweissprøve i Fussingø med 1. præmie.
 
Den 18. september 2011 har Tino bestået DvK’s klasse I/600m/3 timer blodspor på 12 minutter i Gludsted Plantage med en flot 1. præmie. Ved sporets afslutning sagde dommeren, at sådan en hund ville han s.. gerne have, for den kunne både følge sporet, og samtidig tjekke om der havde været krondyr - sådan en hund kan bruges til både afsøgning og jagt. Nu træner vi på at kunne klare DvK's klasse II i 2012.
 

Tino elsker at komme i skoven og gå spor, - når bilen standser i skoven, smutter han lige hen til bagklappen og kigger ud, og hans udtryk siger tydelig: YES – lad os SÅ komme i gang.

 
I 2008 var Tino sammen med os, Puk og Sole med i Skov- og Naturstyrelsens "Projekt Birkemus", som gik ud på, at vi skulle hjælpe projektleder Julie Dahl Møller med at afsøge forskellige områder, for at kunne bekræfte, at der var Birkemus. Læs mere om opgaven under "Næsearbejde" og så  "Projekt Birkemus".           

 

Herhjemme er Tino en slags haremsdirektør, han fungerer fint sammen med sine to tøser. Det er ikke ham, der bestemmer, men det generer ham ikke. Han elsker pigerne, fordi de er lidt spændende, og dufter lidt godt ind imellem, og så gider de også at lege med ham, - det er en vigtig detalje. En rigtig haremsdirektør forstår at værdsætte alle sine tøser, så titlen har han fuld fortjent.
 
Siden ovenstående er skrevet, er Tino blevet onkel til vores nye lillebror Arcibald - de to drenge har det fint sammen, de følges ad ud på de lange eftermiddagsture, men herhjemme har de en aftale om, at Tino stadigvæk er "OVERHANHUND"
 
Tino er gået i gang med at gå til schweissprøver. Den 18.09.11 var han til sin første schweissprøve på 600m/kl. I/3t i Gludsted Plantage, og det gik fantastisk godt. Dommer Laurids Jonassen sagde, at sådan en dygtig hund vil jeg s.. gerne have, Tino har fuld kontrol over hvor sporet er, og så har han samtidig overskud til at undersøge de nærmeste omgivelser for spor af frisk krondyr.
 
Den 23.09.12 var Tino til sin anden schweissprøve - 600m/kl.II/3t - og han opnåede at blive Dagens Bedste Hund på prøven. Dommer Rikke Rasmussen var fuld af beundring for Tino's store og dygtige arbejde på sporet, og for den fantastiske sporlyst han udviser.
  
Den 25.08.13 var Tino til sin DvK schweissprøve nummer tre - 600m/kl.III/20t - og han opnåede også denne gang at blive Dagens Bedste Hund. Dommer Christian Harbo var dommer på prøven.
Tino skulle denne gang selv finde starten på sporet i et felt på 10x10 meter. - Da dommeren og alle vi andre var på plads uden for feltet, spurgte jeg Tino, om han var klar, og det var han - han løb lige ind til anskudsstedet i feltet, og markerede tydeligt at han havde fundet det. Så gik det ellers der ud ad - han gik med god og passende fart med snuden i sporet hele vejen, dommeren mente ikke, at Tino havde løftet hovedet mere end tre gange på hele turen, og de tre knæk der var på sporet, tog han i fineste stil - der gik lige nøjagtig 11 minutter, så var de 600 meter tilbagelagt, og vi var fremme ved ”dyret”. På bedømmelsesskemaet fik Tino ene 5 taller. Tino kan nu smykke sig med titlen DKSCH(B). I forvejen har han titlen DKSCH(S)
 
Den 18.05.18 - I dag har vi måttet sige farvel til Tino - han døde 15 år og næsten 4 måneder gammel. Han vil blive savnet rigtig meget.
  
Ellen Nørgaard | Hejredalsvej 3, 8220 Brabrand - Danmark | Tlf.: +45 86 26 26 16 | hejredalsvej@mail.dk