Vores hunde / Dutydog’s Puk

Dutydog’s Puk

Stamtavle...

 
Dutydog's Puk bliver kaldt PUK - hun er vores dværgschnauzer nummer to. Puk har farven sort og er født den 27. januar 2003 i Vorre, opdrættet af Jette og Allan Petersen. Puk flyttede ind hos os, da hun var 2½ år gammel. I sine første år boede hun på Kennel Maren Brems i Bindslev. Puk er en lille smuk tøs med en højde på 33 cm. - hun har været på nogle få udstillinger, hvor hun har opnået fine resultater. I 2006 begyndte vi at træne spor med Puk, og det gik rigtig fint, vi nød meget at være i skoven sammen. Puk var til sin første sporprøve den 9. september 2006, og hun bestod med en fin 1. præmie, og så kunne vi gå i gang med træningen til 3 x 1000 meter. Vi trænede og vi trænede, men Puk’s interesse for sporarbejdet var meget svingende. Hvis hun kunne dufte rådyr, kronhjort eller andet spændende, så gik hun hellere efter det, - i hendes verden var det mere spændende end en død kanin’s fært. Vi meldte Puk til den første 1000 meter sporprøve den 29. april 2007 i håb om, at der intet råvildt var i skoven den dag, - men ak og ve – det vidste råvildtet ikke, så de stillede op så tæt ved sporet, at Puk både kunne se og lugte dem. Inden Puk havde nået halvvejen af de 1000 meter, havde hun været på så mange udflugter efter råvildt, at dommeren tog hende af sporet og gav hende et 0. Til os sagde han, at han syntes, at vi skulle leje hende ud til jagt i stedet for at gå spor med hende, (hun er stadigvæk kun 33 cm høj). Nu er Puk bare med til sportræning som cheerleader, og det synes hun godt om.
 
I 2008 var Puk sammen med os, Tino og Sole med i Skov- og Naturstyrelsens "Projekt Birkemus", som gik ud på, at vi skulle hjælpe projektleder Julie Dahl Møller med at afsøge forskellige områder, for at kunne bekræfte, at der var Birkemus. Læs mere om opgaven under "Næsearbejde" - "Projekt Birkemus".
  
Herhjemme er Puk ”chefen” – trods sin højde klarer hun det job fantastisk fint. Hun sørger for ro og orden, og de andre 3 synes, at det er OK. En gang imellem har hun meget travlt for at kunne klare jobbet, men det generer hende overhovedet ikke, hun er hurtig til bens, og skal nok nå hele raden rundt i overlegen stil. Hun skælder ikke ud, bider ikke og begiver sig ikke ud i slåskamp, men når de andre i Puk’s øjne er rigtig uartige, kommer der et lille hvæs, og så stiller hun sig bare op foran synderen og kigger på det uartige dyr, så er der straks ro i geledderne igen. Hun kan noget, som enhver hundeejer gerne ville kunne. Vi kigger godt efter, men har endnu ikke helt luret hende kunsten af.
 
Siden ovenstående er skrevet, er Puk blevet tante til vores nye lillebror Arcibald - og magen til dejlig tante, skal man da lede længe efter, Puk leger med Arcibald på den mindste opfordring fra knægten - de har det rigtigt dejligt sammen.
 
Puk fik med alderen dårligt hjerte, og vi måtte desværre sige farvel til Puk fredag den 15. august 2014 - Puk blev 11½ år gammel. Hun er savnet af os alle. 
Ellen Nørgaard | Hejredalsvej 3, 8220 Brabrand - Danmark | Tlf.: +45 86 26 26 16 | hejredalsvej@mail.dk