Vores hunde / A-La-Sole Number Two Arcibald

A-La-Sole Number Two Arcibald

alange@post12.tele.dk

stamtavle...

 

A-La-Sole Number Two Arcibald - kaldenavn ARCIBALD - er vores dværgschnauzer nummer fire. Arcibald har farven sort/sølv og er født den 15. august 2009 her hos os. Han er Sole og Ops’s først fødte søn.- Det var slet ikke meningen, at vi skulle beholde en af Sole’s hvalpe, men efter at have været SÅ tæt på hvalpene i 8 uger (jeg var bare helt salig i alle 8 uger, det var SÅ herligt at være sammen med de små) - ALTSÅ blev vi nødt til at beholde BARE én : ).

Vi har et helt specielt forhold til Arcibald, det er noget ganske særligt, at have kendt hinanden fra dag 1. Arcibald har et fantastisk godt temperament, der er ikke skabt knur i ham, han er i skrivende stund 22 måneder, og han falder fint ind i flokken. Han har, helt naturligt for ham, fundet sin plads nederst i hierarkiet, og der befinder han sig godt. Arcibald’s bedste legekammerat er hans mor Sole - de to tumler rundt dagen lang, og jeg har endnu aldrig set hende afvise den kåde dreng, når han spiller op til leg. De to gamle, Tino og Puk, nedværdiger sig også en gang imellem til at lege med knægten - Puk især - hun skubber lidt til ham, og farer så af sted med 180 i timen og så er Arcibald bagefter. Pludselig gider den gamle dame på 8½ år ikke mere, så vender hun front mod ungersvenden og bringer effektivt legen til ophør med sit sædvanlige dominansblik. Tino er mere forbeholden med udfoldelserne, man skulle jo nødig miste sin førerposition som over-hanhund.

Arcibald har endnu ikke rigtig gjort karriere inden for udstillingsverdenen - han har kun været på et enkelt skue, hvor en engelsk dommer var meget tilfreds med ham, og gav ham påtegningen ”SÆRDELES LOVENDE”. Når han bliver lidt mere voksen, skal han selvfølgelig også prøve at være med på rigtige udstillinger.

Arcibald dyrker også - ligesom de andre tre - sportræning. Han kan rigtig godt lide det, og er også rigtig god til det. Han elsker - som resten af familien her - at komme i skoven. Han har den 03.10.2010 bestået 400 meter sporprøve i slæb med en flot 1. præmie, og han blev tilligemed Dagens Bedste Hund. Fra dommeren lød kun rosende ord - fra det tidspunkt hvor han sagde, at vi måtte gøre os klar med sele og line, og til vi var fremme ved målet (kaninen), gik der kun 6 minutter - og så må det ikke gå hurtigere, sagde dommeren;-)

Den 18. 04. 2011 bestod Arcibald sin næste sporprøve med endnu en 1. præmie - Prøvesporets længde var 1000 meter, og det tog Arcibald nøjagtig 14 minutter at gennemsnuse det kilometer lange spor inde i skoven - dyyyyygtig dreng.

Den 05.04.12 deltog Arcibald i Spidshundeklubbens sporprøve i Rold Skov, han var tilmeldt til 1000 meter sporprøve med sværhedsgrad 1. Arcibald fik stor ros af dommeren for sin sporfasthed og sin sporforståelse, og han gav ham en velfortjent 1. præmie for sit arbejde. 

Den 13.05.12 deltog Arcibald igen i en 1000 meter sporprøve i Gludsted Plantage med en sværhedsgrad 2. Også der fik Arcibald stor ros for sit sporarbejde, og dommer Dan Vestergaard kårede ham til Dagens Bedste Hund på 1000 meter prøverne. 

Nu har Arcibald så bestået 3 X 1000 meter sporprøver i kaninslæb med 1. præmier, og det ville normalt have udløst et championat DKSCH(S). MEN på grund af, at Dværgschnauzerklubben har fået nyt reglement for sporprøver i kaninslæb, som trådte i kraft den 01.01.12, er den 1000 meter prøve som Arcibald bestod med en 1. præmie den 16.04.11 ugyldig. - Så vi må erkende, at Arcibald mangler endnu en 1000 meter sporprøve i kaninslæb med en 1. præmie for at kunne smykke sig med titlen DKSCH(S) - men skidt pyt - vi elsker at komme til sporprøve, så vi tager den ekstra tur med godt humør.

Så nåede vi i mål - Arcibald har i dag, den 12.05.2013, været til en 1000 meter SV3 sporprøve, den sidste i rækken af 1000 meter prøverne, og han er nu Dansk Sporschampion, og har dermed erhvervet sig titlen DKSCH(S). Arcibald fik meget ros af dommer Brian Seitzberg for sit sporarbejde, fordi han gik lige i sporet hele vejen igennem. og hans kommentar til os var "Godt gået af jer begge", Senere på dagen kårede dommeren Arcibald til Dagens Bedste Hund på 1000 meter prøverne.  
 
25.02.15 - Vi har gennem længere tid trænet lidt schweissspor, men det er først her i 2015, vi har trænet seriøst. Arcibald elsker sporarbejde, og han er efterhånden meget dygtig til det. Han har altid frygtelig travlt, når han går spor, og så er risikoen for, at noget går forbi hans næse ganske stor., men det er vi meget OBS på, så vi prøver at udføre en slags fartkontrol ;-)))
 
Den 19.04.15 var Arcibald så til sin første 600m/3t DvK schweissprøve, dommer var Brian Seitzberg, og han gav Arcibald en velfortjent 1. præmie. Brian syntes, at Arcibald var god til sit sporarbejde, føreren var lige knap så god ;-))) 
 
Den 26.04.15 var Arcibald igen til 600m/3t schweissprøve, denne gang i DKK Kreds 6. Prøven blev afholdt i Gludsted Plantage, og det var Annette Kiørboe der var dommer - Annette gav Arcibald en 1. præmie for veludført arbejde. Hun syntes at han var en lille hurtig hund med gode fremtidsmuligheder i, og hun nød at gå bag efter os 
 
Den 22.08.15 drog vi alle til Rold Skov. Arcibald havde nemlig denne dag fået plads ved Korthaarsklubbens sporprøve, han var tilmeldt et 600m/20t schweisspor. Det var schweissdommer Dan Vestergaard, der var dommer på Arcibalds spor. - Arcibald fandt hurtigt anskudsstedet, og optog straks sporet, og så  gik det bare der ud ad. Jeg blev som hundefører ført gennem knæhøje drivvåde bregner, op og ned ad bakker og gennem grene og kvas. Det var bare med at holde godt fast i den 10 meter lange line, for den sporivrige Arcibald havde fart på. Det tog 14 minutter, så var vi i mål, og Arcibald stod og gøede ved "dyret". Det var en stor fornøjelse for mig at være fører denne dag, jeg skulle bare holde godt fast i linen og følge efter. Dommer Dan Vestergaard var meget tilfreds med Arcibald's præstation, og gav ham en flot 1. præmie for hans indsats  Vi er meget stolte af vores dygtige sporhund. Arcibald har nu erhvervet sig titlen DKSCH(B).   
Ellen Nørgaard | Hejredalsvej 3, 8220 Brabrand - Danmark | Tlf.: +45 86 26 26 16 | hejredalsvej@mail.dk